Reiki is over het algemeen wel een bekend healing systeem. Er zijn echter wel verschillende vormen en vertakkingen in de Reiki te vinden. De algemeen bekendste vorm is Usui Shiki Ryoko, waar ik de eerste graad in heb behaald. De vorm waar ik mee werk is Tera Mai™ Reiki en Seichem waarin ik in beide vormen zowel eerste als tweede graad heb behaald en sinds april 2014 het masterschap in Tera Mai ™ Reiki. Ik heb gekozen om me verder te ontwikkelen in deze vorm, omdat ik deze als zeer krachtig en zuiver ervaar en hier het meest effectief mee kan werken.  

Reiki is een healing stroom die zich in ieder van ons bevindt, echter in de loop der tijd raakt het kanaal waardoor de energie stroomt vaak verstopt en is er geen goede energiestroming. Door een reiki inwijding wordt dit kanaal terug opengesteld en word geleerd dit toe te passen voor een healing of dat nu voor uzelf is of voor anderen. De helende reiki energie komt rechtstreeks uit de bron, (sommige zullen hier hun eigen benaming voor hebben, zoals heilige geest, spirit of God) het stroomt door ons heen en maakt van ons een kanaal die de energie doorgeeft. Meestal gebeurt dit door middel van handoplegging. Er zijn verschillende handposities die gebruikt worden tijdens een behandeling. Op de foto's hiernaast zie je enkele voorbeelden.  De behandeling zal liggend plaatsvinden op een massage tafel of zittend in een stoel.

Tera Mai™ en Seichem zijn healing systemen van Kathleen Milner. Dit systeem werkt met vier elementen Aarde (Reiki), Water (Sophi_El), Lucht (Angelic Light) en Vuur (Sakara). De Tera Mai™ Reiki is gebaseerd op het element aarde en voelt liefdevol en zacht aan. Seichem werkt met alle vier de elementen en kan vaak als krachtiger ervaren worden.  Tera Mai™ Reiki en Seichem kunnen helpen bij fysieke, emotionele en mentale klachten, aangezien het doorwerkt in zowel het fysieke lichaam als op alle niveaus, waardoor er weer balans komt tussen lichaam en geest. Het kan helpen bij genezing van bepaalde ziektes of helpen met emotionele stukken uit het verleden. Het is geen vervanging van de medische geneeskunde, maar is een toevoeging. Een behandeling wordt met kleding aan gegeven! Binnen de Tera Mai™ Reiki en Seichem zijn ook verschillende soorten healingstechnieken die gebruikt worden, om blokkades op te ruimen, chakra's te balanceren, karma op te zuiveren  en koorden te verbreken. Wat u nodig heeft zal van te voren besproken worden en is afhankelijk wat de klachten zijn.

Na een behandeling voelen de meesten zich ontspannen of juist energiek. Ze hebben over het algemeen het gevoel beter in hun vel te zitten. Soms kan het voorkomen dat iemand zich emotioneel voelt of boos. Dit komt omdat er dan bepaalde stukken losgelaten worden en omgezet zullen worden. Dit gaat vaak na een korte tijd over. Mocht u langer last ondervinden kunt u altijd terug komen voor een vervolgbehandeling, zodat er weer een gevoel van balans ontstaat.