Verheven meesters worden ook wel verrezen of opgestegen meesters genoemd, wat in principe op hetzelfde neer komt. De verheven meester zijn lichtwezens die ons op een hoog niveau begeleiden. Ze hebben alle kennis over het leven op aarde, de mensheid en evolutie. Daardoor kunnen ze ons goed helpen met onze problemen en blokkades opheffen op onze weg naar persoonlijke groei.

Er zijn 21 verheven meesters die allemaal specifieke eigenschappen hebben om ons te helpen. Welke meester bij u past is afhankelijk van het probleem dat u heeft of de situatie waarin u zich bevindt. Bij het uitzoeken van een meester kan het zijn dat er gelijk een bepaalde meester uitspringt voor u of dat u de kenmerken van die meester herkent. Wilt u toch een behandelng met een verheven meester, maar heeft u geen idee welke u het beste kunt kiezen, dan is er de mogelijkheid om een orakelkaart te trekken. Hiervoor kunnen zowel de Grote Meester Kaarten van Ulrike Hinrichs en Petra Schneider als de opgestegen meester orakelkaarten van Doreen Virtue gebruikt worden. Het is een makkelijke en zeer effectieve manier om te weten welke verheven meester u het best kan helpen. De kaarten kunnen overigens ook getrokken worden zonder daarna een behandeling te ondergaan of in combinatie met een andere behandeling. Ga voor meer informatie over de orakelkaarten naar inzichtmethodes.

Engelen is een bekender term onder de meesten van ons. Engelen is echter een verzamelnaam, want er zijn vele soorten engelen, zoals aartsengelen, aardengelen, beschermengelen, serafijnen, cherubijnen en vele anderen. Ik zal aartsengelen eruit lichten. Aartsengelen staan in de engelen hiërarchie bovenaan. Ze hebben geen stoffelijk lichaam maar zijn in staat zich te materialiseren, zodat ze zichtbaar kunnen worden voor ons mensen. Ze hebben een hoog trillingsniveau en passen zich aan in energie aan het niveau van de persoon die er mee werkt. Er zijn 9 aartsengelen waarmee ik een healing kan geven. Welke engel het beste bij u past is afhankelijk van welke u op dat moment nodig heeft. Ook hier is het mogelijk om op basis van een orakelkaart te bepalen welke u het beste kunt gebruiken.

Voor een overzicht van verheven meesters en aartsengelen en hun betekenis kunt u in het verheven meester- en engeloverzicht raadplegen.