Er zijn heel veel verschillende soorten orakelkaarten, inzichtkaarten, kaarten met boodschappen of energiekaarten en Tarot. Het spreekt voor zich dat je hier veel kanten mee op kunt. Ik heb heel wat kaartensets in mijn bezit en vaak krijg ik er nog nieuwe sets bij.
Een aantal sets zal ik kort omschrijven en uitleggen wat ze voor u kunnen betekenen. Ik heb een aantal favorieten, maar ze komen qua uitleg in een willekeurige volgorde aan bod.

Aartsengel Michaël kaarten zijn 112 kaarten met boodschappen van aartsengel Michaël. De boodschappen komen uit het boek 'Op vleugelen van licht...' geschreven door Ronna Herman. Zij staat bekend om haar geweldige connectie met aartsengel Michaël en krijgt heel veel informatie rechtstreeks van hem door. Meer hierover kun je op haar website lezen, te vinden bij mijn links. De boodschappen geven vaak direct antwoord op je (serieuze) vragen. Soms verwijzen de kaarten ook door naar een hoofdstuk in het boek. Het boek is ook los te raadplegen en geeft ook vaak raad bij situaties die als een struikelblok ervaren worden. U kunt bij mij de kaarten raadplegen en ik kan u extra informatie geven over de kaarten of extra inzicht verstrekken. Mocht u moeite hebben een kaart te trekken, kan ik u een korte aartsengel Michaël meditatie geven, zodat u zich goed tot de kaarten kunt openstellen en de juiste informatie verkrijgt.

Medicijn Kaarten (dieren als symbolen van helende kracht) zijn hele fijne kaarten die veel inzicht geven in bepaalde situaties. Dieren spelen hier de hoofdrol in. Het zijn 44 geïllustreerde kaarten van Jamie Sams & David Carson. Met deze kaarten kunt u veel kanten op. U kunt uitvinden wat uw 9 totemdieren zijn. Deze dieren zijn altijd bij u en begeleiden uw pad op deze aarde, daarom kan deze methode maar 1 keer gedaan worden. Er zijn nog andere methodes zoals het patroon van de weg, die u inzicht geeft in verleden, heden, toekomst, levenslessen e.d. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden. Verder is het ook mogelijk om een enkele kaart te trekken voor een speciale vraag. Ik beschik over extra informatie van Totemdieren in het boek 'Luisteren naar Dieren'.  Mocht u maar 1 kaart willen trekken, bied ik nadien een korte meditatie aan met uw speciale totemdier. De verkregen informatie krijgt u nadien mee naar huis, zodat u thuis rustig kunt nalezen.

Moeder Aarde Kaarten zijn vergelijkbaar met de Medicijn kaarten en zijn dan ook van dezelfde maker, Jamie Sams. Daarom zijn ze ook een goede aanvulling op de Medicijn kaarten, ze gaan dieper op de stof in. Voor beginners zijn deze kaarten misschien wat moeilijk te begrijpen, maar ze kunnen wel net dat extra stukje informatie geven wat u nodig heeft. Deze kaarten gebruik ik daarom ook bij de Medicijn kaarten, om meer inzicht te geven in uw vraag.

Sjamaans Spiegel Orakel zijn zeer uitgebreide kaarten van Roelien de Lange. Het zijn 33 kaarten met magische afbeeldingen, die ieder hun verhaal hebben, met praktisch en creatieve oefeningen en een rijkdom aan spiegelende symbolen. Deze kaarten zijn uniek omdat ze u oefeningen voor thuis geven, waarmee u in uw eigen tempo mee aan het werk kunt. Het geeft ook advies over onderwerpen zoals o.a. stress, latrelaties, emancipatie, persoonlijke groei en bewustzijn. Er zijn net als bij bovengenoemde verschillende patronen om de kaarten te leggen. Ik zal u begeleiding geven met het leggen van deze kaarten en geef u tevens de informatie mee zodat u er thuis verder mee kan werken.

Het Elfen Orakel zijn grappige en beetje mysterieuze kaarten gemaakt door Tuatha Na Sidhe. Het zijn 55 kaarten van elfen, feeën en kobolden. Ze verstekken boodschappen uit het rijk van de natuurgeesten. Bij het trekken van een kaart krijgt u een lief gedichtje, een betekenis, de herkomst, een boodschap en een aanbeveling. Het geeft vaak een lichtere en vrolijke kijk op het leven. Gebruik ik vaak als extra om de sfeer wat op te lichten. De verkregen informatie krijgt u uiteraard mee naar huis.

Ascended Masters Oracle Cards bevat 44 kaarten van verheven meesters van Doreen Virtue Ph.D. Deze kaartenset is in het Engels maar ik zal ze rechtstreeks voor u vertalen, mocht u problemen hebben met Engels. Deze kaarten werken echter niet met legmethodes, maar werken enkel op vragen. De kaarten moeten geschud worden met de bepaalde vraag in uw hoofd of hardop. Vervolgens trekt u 1 kaart die u advies geeft over de gestelde vraag. De informatie vertaal ik voor u en die krijgt u mee naar huis. Mocht u voor deze kaarten kiezen, mag u meerdere vragen stellen, eventueel uit andere kaartensets.

Messages from Your Angels oracle cards is net als Ascended Masters een kaartenset van 44 kaarten van Doreen Virtue Ph.D.  Ook deze kaarten helpen bij bepaalde vragen, zoals wat het doel in uw leven is, of u uw zielspartner heeft gevonden, de juiste baan heeft of u beter een andere woonsituatie kan zoeken en nog vele andere belangrijke levensvragen. Het werkt met dezelfde methode als bij de Ascended Master kaarten en ook hier mag u meerdere vragen stellen, indien nodig. Ook deze kaarten zijn in het Engels, welke ik voor u vertaal.

Gemstone cards (edelstenen kaarten) zijn 32 edelstenen kaarten van hoge kwaliteit. Ze zijn van hardplastic en hebben de grootte van een creditcard. De makers van deze kaarten zijn timmersgems.com Deze kaarten zijn speciaal gemaakt om een edelsteen te kiezen die bij u past, ze geven tevens informatie over deze steen. Maar u kunt ze ook gewoon als advieskaarten gebruiken bij vragen. Deze kaarten bevatten zowel Nederlandse als Engelse uitleg. Deze kaarten gebruik ik vaak als hulpmiddel voor het uitkiezen van de steen die u nodig heeft op dat moment. Deze kaarten kunnen alleen als extra toevoeging worden getrokken.

Chakra Energie Kaarten van Walter Lubeck.  Deze kaarten bevatten helende woorden voor het lichaam, de geest en de ziel.  Het zijn 126 kaarten met 28 extra kaarten. Het zijn 7 typen kaarten, elke type kaart is geschikt voor een specifiek werkgebied; zeven hoofdchakra's, zeven bijchakra's en vier belangrijke auravelden. Ze helpen rechtstreeks blokkades op te ruimen. Het geeft ook het probleemgebied exact aan. Deze kaarten werken met krachtige affirmaties en geven veel extra informatie over hulpmiddelen, zoals Bach bloesemremedies, helende stenen en aroma essences. Dit geeft een uitstekende combinatie naar een spirituele vorm van genezing, ontwikkeling en inspiratie. Er zijn verschillende manieren om deze kaarten te gebruiken.

Kaarten voor Lichtkinderen zijn schattige kaartjes, eigenlijk speciaal voor kinderen. Ze zijn gecreëerd door Bärbel Mohr en Stefan Stut. Het zijn 50 kaarten die kinderen op speelse, vrolijke, maar toch op een diepgaande manier verder helpen. Ze bevorderen spirituele creativiteit en stimuleren zelfvermogen. In de set bevinden zich 15 kaarten om het drinkwater te energetiseren, 5 natuursjablonen, 15 verhaaltjes voor het slapen gaan, 12 lichtenergiekaarten, 3 kaarten met aparte gebruiksaanwezing. Deze kaarten kunnen gebruikt worden voor onze kinderen, maar ook voor volwassenen die hun innerlijke kind terug willen vinden.