Een huis zuiver en schoon houden is erg aangenaam en zorgt voor een goede sfeer. Daarom is spirituele huisreiniging een goede manier om een mooie, zuivere en krachtige energie in uw huis te creëren. Buiten dat het huis gereinigd is, is het interessant om te weten dat ieder huis een eigen energie bevat en dit heeft invloed op ons leven. Ook hebben allerlei symbolen effect op de energiestroom in ons huis en staan vaak voor een bepaalde kracht of betekenis. Voorbeeld een cirkel staat voor eenheid, perfectie, eeuwigheid en voltooiing. Het vierkant symboliseert de vier elementen: lucht, water, aarde en vuur. Dit zijn enkele voorbeelden. Naast symbolen bevat je huis ook een nummer, ook dit getal heeft een invloed op de energie van uw hele huis en heeft ook een speciale betekenis. Het komt vanuit de numerologie. Dit wil zeggen dat een getal naast het uitdrukken van een hoeveelheid ook een spirituele kracht heeft. In principe kunt u cijfers en getallen dus ook als symbolen zien. Er zijn natuurlijk vele factoren die invloed hebben op de energie binnenshuis, maar de numerologie van uw huis is zeer belangrijk op de eigen energie van uw gehele huis. In dit artikel zal ik ingaan op de numerologie van het huis, hoe u deze kunt berekenen en wat de betekenis is van de essentie van het getal in uw huis.

Regelmatig krijg ik de vraag naar speciale getallen of cijfers buiten de huisnummerologie. Na enig onderzoek kwam ik twee artikelen tegen met informatie over meester getallen van Ronna Herman en drievoudige engelen cijfers van Doreen Virtue. Ronna Herman werd vaak dikswijls wakker en zag dan de cijfers 2.22, 3.33 of 4.44 op haar digitale klok. Tevens zag ze ook regelmatig 11.11 op haar klok passeren. Waarschijnlijk herkent u dit. Aangezien Ronna Herman rechtstreeks in contact staat met Aartsengel Michaël kreeg zij informatie door over deze meester getallen.

Veel mensen hebben interesse in edelstenen of kristallen en gebruiken ze voor allerlei verschillende doeleinden. Maar of de edelsteen nu gebruikt word als een sieraad, als decoratie in huis of als amulet of talisman wees dan bewust van de energie die een edelsteen met zich meedraagt. En dat heel veel edelstenen bij aanschaf vervuilt zijn, uitgeput zijn of juist negatieve energie bevatten. Dit komt omdat haast alle edelstenen en kristallen energie opnemen. Kyaniet en citrien zijn één van de weinige edelstenen die geen energie opnemen en kunnen daarom direct na aanschaf gebruikt worden, wel stellen ze het op prijs om ze af en toe extra energie te geven door in het volle maan licht te leggen.

Alle edelstenen bevatten een eigen energie en hebben daarom allemaal een eigen betekenis of werking. Informatie over edelstenen is te vinden op diverse websites en in een variatie aan boeken. In deze informatiebronnen vinden we veel overeenkomstige informatie, maar soms ook erg tegenstrijdig. Daarom is het van belang een edelsteen of kristal te kiezen op gevoel, intuïtie of d.m.v. een meditatie en daarna pas de specifieke eigenschappen op te zoeken. Mocht u een edelsteen graag gebruiken als talisman of amulet of een speciale edelsteen voor één bepaald doeleinde of eigenschap dan kan een edelsteen of kristal geprogrammeerd worden. Dit houdt in dat de edelsteen een opdracht krijgt en als begeleiding dient met een bepaalde eigenschap. Zoals bijvoorbeeld voor bescherming, healing of als krachtbron. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wees echter bewust dat deze steen deze intentie continu zal uitzenden naar u en pas stopt wanneer deze gewist wordt (deprogrammatie). Daarom is het ook heel belangrijk dat te beginnen met een deprogrammatie van een edelsteen, omdat deze edelsteen al door iemand anders geprogrammeerd kan zijn. Uiteraard spreekt het voor zich dat de edelstenen ook vooraf gereinigd en opgeladen moeten zijn. Gebruik een programmatie enkel voor positieve doeleinden en nooit om kwaad te doen. Mocht u uit balans zijn, last hebben van angst, boosheid of jaloezie is het beter om iemand anders te laten programmeren dan dat er een verkeerde programmatie in komt.

Hieronder volgt een overzicht van verheven meesters en engelen.

Kruiden en Harsen op alfabetische volgorde uitgewerkt door Sabine Hogerwaard voor Spirituele Beleving. Gelieve nooit ongevraagd te kopiëren of hergebruiken.