Ieder jaar vieren we een heel speciaal spiritueel feest, namelijk de Wesak viering.

Wesak is een driedaags festival waarin Boeddha's geboorte, verlichting, dood en terugkomst word gevierd. In boeddhistische landen is dit zelfs een officiële feestdag. Daar is dit vrolijkste dag van het jaar, waarin iedereen naar de tempel gaat en zijn huis versiert met lichtjes en bloemen. Er worden dan speciale optochten en ceremonies gehouden Dit vind ieder jaar plaats tijdens volle maan in mei (soms in juni afhankelijk van de boeddhistische kalender).  


Op deze dagen is de spirituele energie zo hoog en zo positief dat we dit graag met iedereen willen delen. Het is dan echt een feest en erg bijzonder om mee te maken. Op deze avond is er een speciale Wesak meditatie, aantal rituelen en een prettig bijeenkomst. Tijdens de meditatie reizen we gezamenlijk af naar de Wesak vallei in de Himalaya, waar Boeddha samen met verscheidende andere verheven meesters aanwezig zal zijn om ons verlichting te bieden. Het speciale aan deze avond is dat er een grote schaal met water zal zijn die mee gaat in deze energie en waar je mee kan opfrissen nadien.
 
Mocht u willen komen neem dan het volgende mee: een washand, flesje water en papiertjes met daarop wat u graag wilt transformeren en wat u graag zou willen manifesteren voor het komende jaar. u kunt eventueel ook edelstenen meenemen op deze te reinigen en op te laden. 

Het flesje water wat u meeneemt zal dezelfde Wesak energie absorberen en maakt het zeer bijzonder en krachtig water. De briefjes waarop u gebeurtenissen, situaties en emoties kan transformeren en manifesteren, mag onbeperkt lang zijn. Wel is van belang dat u goed op uw formulering let. Houd het zo positief mogelijk en voorkom het woord NIET.


Heeft u nog vragen, neem dan contact op. Schrijf je op tijd in want deze avonden zijn erg populair en vol is vol. Kijk op de agenda voor recente data.

Wesak viering zal dit jaar op dinsdag 21 mei 2019 om 20.30 gevierd worden.

 

De dag buiten de tijd

Op 25 juli wordt er ieder jaar het speciale evenement: De dag buiten de tijd gehouden.  De dag buiten de tijd is afkomstig van de Maya cultuur. Zij leven met een 13 manen kalender, omdat de maan 13 keer in een jaar rond de aarde draait. Door de stand van de planeten en de maan valt deze dag buiten hun kalenderjaar en word daarom de dag buiten de tijd genoemd.  Op deze dag vieren het gevoel van tijdloosheid en het loslaten van verplichtingen. Op deze dag kunt u alles loslaten wat u wilt loslaten en neerzetten wat u graag wilt voor het "nieuwe" jaar. 

Ook deze dag is net als het Wesak een groot spiritueel feest, waarin verbondenheid, eenheid en vredegevoel een grote rol spelen. Bij mooi weer zal deze meditatie in bosrijke omgeving gehouden worden. De dag buiten de tijd meditatie zal soms overgeslagen worden bij spirituele beleving i.v.m. vakantie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.